Mindful Meetup Limburg
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus: Je levensverhaal schrijven (Maastricht)

september 17 @ 10:00 am - 1:00 pm

Euro250

Cursus: Je levensverhaal schrijven (Maastricht)

Altijd al willen schrijven over je leven? Prachtig idee, maar hoe doe je dat? Waar begin je?
Je eigen persoonlijke verhaal vertellen is moeilijker dan het lijkt. Het heeft te maken met de manier waarop je zin geeft aan je leven. Let op die term ‘zin geven’. Een verhaal bestaat uit ‘zinnen’. Je kunt dus ook zeggen ‘verhaal geven’ aan je leven. Van alle momenten in je leven, welke gebeurtenissen en ervaringen vormen samen jouw verhaal? Welke elementen van jouw verhaal vind je belangrijk? Hoe leg je de ervaringen van je leven uit en waar richt je de aandacht op?

OVER VERHALEN, IDENTITEIT EN ZINGEVING

Ieder mens heeft verhalen te vertellen. In essentie zijn we allemaal verhalenvertellers. Door te vertellen geven we betekenis aan de wereld om ons heen. We ordenen onze ervaringen, gedachten en gevoelens ermee. We vereenvoudigen de complexe realiteit tot iets wat we beter kunnen begrijpen.
Al onze herinneringen worden in de vorm van een verhaal opgeslagen. We hebben verhalen over onze jeugd, verhalen over onze vrienden en familie en vooral verhalen over onszelf. Vaak voelen we de behoefte om onze verhalen te delen. Met de buurvrouw, onze partner of zelfs een dagboek. Door te vertellen reflecteren we op ons leven. We vertellen waar we vandaan zijn gekomen, waar we nu zijn, en waar we naartoe willen gaan.

Ieder mens heeft een of meerdere verhalen te vertellen. En elk verhaal heeft gevolgen voor hoe je denkt en hoe je je voelt. Er zijn meerdere verhalen mogelijk, en de manier waarop je deze vertelt, bepaalt hoe je in het leven staat. We kunnen verhalen van wanhoop vertellen en verhalen van hoop. Er zijn net zo veel waarheden als er verhalen te vertellen zijn.

“Ik vertel verhalen. Of ze waar zijn, dat is niet het probleem. De vraag is alleen: Is het mijn verhaal, mijn waarheid? “
– Carl Jung-

We zijn allemaal onderzoekers van onze wereld en willen onze plek daarbinnen bepalen. We vertellen verhalen om zin te geven aan onze wereld en aan ons bestaan daarin. Verhalen vertellen is dus zingeving. Door betekenis te geven aan ons verhaal, geven we betekenis aan onszelf.

Als we verhalen in een vaste vorm gieten, kunnen we ze letterlijk beschouwen. We kunnen er afstand van nemen of het juist van heel dichtbij op ons laten inwerken. Dit zorgt op verschillende wijzen voor verwerking.

Levensverhalen hebben altijd te maken met de identiteit. Het zijn de verhalen waarmee je je identificeert. Deze vragen staan centraal:

Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naartoe?

Voor mee informatie over deze cursus,  de methodiek, de inhoud, de data en de kosten zie: cursus levensverhaal schrijven.

Note: This event is not organized by Mindful Meetup. 

Organisator: Janneke Swaen 

Voor mee informatie zie: https://jannekeswaen.wordpress.com/life-stories-2/

Tekst door: Janneke Swaen 

Data

Zaterdag 03 september 2022. 10.00-13.00.
Zaterdag 17 september 2022. 10.00-13.00.
Zaterdag 01 oktober 2022. 10.00-13.00.
Zaterdag 15 oktober 2022. 10.00-13.00.
Zaterdag 29 oktober 2022. 10.00-13.00.
Zaterdag 12 november 2022. 10.00-13.00.

Gegevens

Datum:
september 17
Tijd:
10:00 am - 1:00 pm
Kosten:
Euro250
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://jannekeswaen.wordpress.com/

Organisator

Janneke Swaen
E-mail:
jannekeswaen@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Maastricht
Nederland + Google Maps

Registraties zijn gesloten voor dit evenement

nl_NLDutch