Mindful Meetup Limburg
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

17 september: Maas Cleanup Day in Limburg

september 17 @ 11:00 am - 3:00 pm

Maas Cleanup Limburg

17 september: Maas Cleanup Day in Limburg

note: this event is not organised by mindfulmeetup

Wat begon met het idee van één ondernemer, is in korte tijd uitgegroeid tot een stroom van Limburgse bedrijven, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers, die zich samen inzetten voor een schone Maas: Maas Cleanup. Samen steken ze op 17 september tijdens de vierde Maas Cleanup Day weer de handen uit de mouwen om de Maas afvalvrij te maken.

Op 17 september is het World Cleanup Day en geven 180 landen tegelijkertijd de planeet een schoonmaakbeurt. Maas Cleanup richt zich die dag op de natuur dichtbij huis. Per 100 meter liggen er meer dan 1000 stuks afval aan de Maas. En dan is de grond- en watervervuiling door al dat afval niet meegeteld. Alle hulp om de Maas tijdens Maas Cleanup Day weer afvalvrij te maken is dus welkom en ook nodig. Doordat afval blijft liggen tasten we de biodiversiteit en de kwaliteit van ons (drink)water water aan. Een schone Maas betekent dat inwoners van het stroomgebied betere toegang hebben tot schoon drinkwater en wonen in een schonere omgeving.

Organiseren of aanmelden
Op de Maas Cleanup kaart kunnen acties worden aangemeld en kun je je als vrijwlligers aanmelden voor een actie in de buurt. Op de website https://acties.maascleanup.nl/s/ lees je hoe je een actie kunt aanmelden, zelf organiseren en hoe je mee kunt helpen met het in kaart brengen van het afval.

Voogdijschappen
Een bijzondere toevoeging jaar zijn de centrale pickup points die samen met de aangesloten partners worden beheerd. Partners adopteren als het ware een deel van een oever, een afval hotspot of een plek nabij hun bedrijf en maken zich daarmee vrijwllig verantwoordelijk voor het schoon houden van het gebied. Dit voogdijschap uit zich dit jaar in de vorm van pickup points waar deelnemers hun spullen kunnen ophalen en na afloop samenkomen voor een gezellig samenzijn. Door het jaar heen gedragen bedrijven zich als voogd van dit stuk Maas. Zo krijgt de Maas een eigen stem. Dit concept komt voort uit de petitie die Maas Cleanup voorjaar 2022 heeft ingediend in de Tweede Kamer. Maas Cleanup wacht niet op een besluit, maar laat zelf zien dat het beter kan.

Maas Cleanup
Maas Cleanup is een beweging van bedrijven, (natuur)organisaties en burgers, verenigd voor de Maas. In plaats van veroorzaker, willen zij samen oplosser worden van het afvalprobleem.

Alle locaties kunnen gevonden worden op: https://acties.maascleanup.nl/s/

Gegevens

Datum:
september 17
Tijd:
11:00 am - 3:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://acties.maascleanup.nl/s/action/a0r5I000003kNI7QAM/opruimevent-pickup-locatie-maastricht-borgharen

Locatie

Borgharen
Baron de Rosenstraat 2
Borgharen, 6223 EB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
nl_NLDutch